dissabte, 19 de setembre del 2009

FACTORS DE RISC

L'altre dia m'explicaven una cosa que va fer-me gràcia.
Es veu que a l'ambulatori d'una petita ciutat industrial del Vallès Oriental, les autoritats sanitàries locals van decidir començar amb la campanya de vacunacions contra la grip corrent, la de cada any. Segons diuen, en previsió de que en breu calgués fer-ho contra la “Grip A”, no fos cas que les campanyes de vacunació de les dues modalitats de grip coincidissin i l'ambulatori no donés abast.
La previsió i racionalitat organitzativa d'aquest ambulatori van menystenir, però, un petit detall: les vacunacions s'injectaven al costat mateix del mòdul on s'hi estaven les embarassades, factor de risc com tothom sap de la malaltia de moda aquesta temporada. En assabentar-se que, allà mateix -al seu costat!-, s'hi estava vacunant contra la grip uns vells, alçaren la veu i les mans contra metges i metgesses. La divertida confusió d'una vacunació contra la grip corrent amb la d'una vacunació contra la “grip A” va fer que moltes perdessin els papers. El desenllaç poden imaginar-lo: la policia va haver d'intervenir perque allò no acabés en una batalla campal entre ancians, penya en bata blanca i embarassades.
Amb la grip A ha passat un fenomen curiós: s'han ajuntat la sequera de noticies de cada estiu amb la tendència a l'alarmisme dels mitjans de comunicació. I el personal, que es mira els “partes” de la tele com qui va a missa, vivint terroritzat com mai per la nova Pesta Negra.